ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων, παρακαλούμε στείλτε μας e-mail ή μήνυμα
Zante exclusive Activities Zakynthos

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μια εκδρομή σε νησιώτικα οινοποιεία και κρασιά

Ξεκινήστε το ταξίδι ανακάλυψης της αφθονίας των παραδοσιακών ζακυνθινών κρασιών με την εκδρομή επίσκεψης οινοποιείων και γευσιγνωσίας κρασιού. Επισκεπτόμαστε τις πιο δημοφιλείς εγκαταστάσεις παραγωγής κρασιού της Ζακύνθου στο οινοποιείο Σολωμού στο λόφο Μπόχαλης, τα κρασιά Καλλίνικος στο Καλλιπάδο και το κτήμα Γράμψα. Η περιήγησή μάς οδηγεί στην πανέμορφη ύπαιθρο με τα γραφικά χωριά και τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες με προαιρετικές στάσεις στα αξιοθέατα (εκκλησίες, μοναστήρια κλπ.). Για να συμπληρώσουμε την εκδρομή μας, εξερευνούμε το παραδοσιακό κτήμα Art & Wine Goumas με το υπέροχο σκηνικό και μοναδικό στούντιο τέχνης.

  • Ώρες επιβίβασης: 9πμ - 10πμ
  • Διάρκεια: 5-6 ώρες
Zante exclusive Activities Zakynthos

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δοκιμάστε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα φτιαγμένα από τα αγνότερα υλικά του νησιού. Μάθετε για τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο. Ανακαλύψτε το αρωματοποιείο του νησιού και δείτε πώς δημιουργούνται και εμφιαλώνονται υπέροχα αρώματα με τη χρήση της τοπικής χλωρίδας. Παρακολουθήστε και βοηθήστε έναν τοπικό σεφ να προετοιμάσει το γεύμα σας χρησιμοποιώντας φρέσκα λαχανικά και τοπικές γεύσεις.

Zante exclusive Activities Zakynthos

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περάστε τη μέρα σε μια βιολογική φάρμα έκτασης 700.000 τ.μ. στη χερσόνησο του Βασιλικού ανάμεσα σε ελαιώνες, πευκοδάση και το βαθύ γαλάζιο του Ιονίου, όπου θα συνδεθείτε με τη φύση και θα βρείτε την απομόνωση, την ησυχία και την εσωτερική γαλήνη. Αφού εξερευνήσετε το αγρόκτημα και μάθετε για τα προϊόντα και τα ζώα του, θα απολαύσετε ένα φρεσκομαγειρεμένο γεύμα με τοπικά προϊόντα.

Zante exclusive Activities Zakynthos

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ζάκυνθος είναι επίσης γνωστή ως νησί ποιητών, ζωγράφων, μουσικής και θεάτρου και, έχοντας αποφύγει την οθωμανική κυριαρχία, γνώρισε μια ξεχωριστή άνθιση των τεχνών και του πολιτισμού. Το νησί γέννησε τον Διονύσιο Σολωμό, το ποίημα του οποίου «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» αποτέλεσε τη βάση του εθνικού μας ύμνου. Ομοίως, ο Ugo Foscolo, που επίσης γεννήθηκε εδώ, θεωρείται εθνικός ποιητής της Ιταλίας. Μια μακρά παράδοση του θεάτρου και της μουσικής έχει τις ρίζες της στη Ζάκυνθο, εμφανής στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα όλο το καλοκαίρι.

Zante exclusive Activities Zakynthos

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ / ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Έχετε διάθεση για περιπέτεια; Κάντε κράτηση για εκδρομές πεζοπορίας ή ποδηλασίας με έναν τοπικό οδηγό και αποφύγετε την πεπατημένη διαδρομή.

Zante exclusive Activities Zakynthos

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Άγιος Διονύσιος, πολιούχος του νησιού, έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του Ζακυνθινού λαού. Επίσης γνωστός ως Άγιος της Συγχώρεσης, τα λείψανά του φυλάσσονται σε ασημένια λάρνακα στη μοναδική εκκλησία του λιμανιού. Αρκετά μεσαιωνικά μοναστήρια στολίζουν το τοπίο, με ιδιαίτερες ιστορίες και μύθους. 300 εκκλησίες μαρτυρούν τις ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις του νησιού. Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στον εβραϊκό πληθυσμό του νησιού, καθώς όλοι οι 275 Ζακύνθιοι Εβραίοι επέζησαν του Ολοκαυτώματος. Το 1944 ο Δήμαρχος Λουκάς Καρρέρ διατάχθηκε με απειλή όπλου να παραδώσει έναν κατάλογο των Εβραίων που κατοικούν στο νησί. Ο κατάλογος, που παρουσιάστηκε στους Γερμανούς από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, περιείχε μόνο δύο ονόματα: αυτό του Δημάρχου Καρρέρ και του μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Ο μητροπολίτης είπε γενναία στους Γερμανούς: «Εδώ είναι οι Εβραίοι σας. Αν επιλέξετε να απελάσετε τους Εβραίους της Ζακύνθου, πρέπει να πάρετε και εμένα, και θα μοιραστώ τη μοίρα τους». Εν τω μεταξύ, όλοι οι Εβραίοι του νησιού ήταν με ασφάλεια κρυμμένοι στα ορεινά χωριά. Αν και ολόκληρο το νησί γνώριζε τι συνέβαινε, κανένα άτομο δεν αποκάλυψε πού κρυβόντουσαν.